Somewhere Between the Sacred Silence and Sleep - Πολλοί το διαβάζουν, λίγοι το σχολιάζουν

(... δηλ., "Κάπου ανάμεσα στην ιερή σιωπή και τον ύπνο" (στίχος από το τραγούδι "Toxicity" των System of a Down). Στο blog του Expaganus, επιτρέπονται τα σεντόνια (ο μπλογκ-νοικοκύρης είναι σεσημασμένος σεντονάς). ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα κακά λόγια, τα οποία θα λογοκρίνω με _ και * αν εμφανιστούν.

Κυριακή, Ιουλίου 30, 2006

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!

***ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ *http://expaganus.wordpress.com*, ΣΤΟ ΠΟΣΤ "ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!"

Αφιερωμένο σ' αυτούς που φαντάζονται ότι η γνώση θα σώσει τον άνθρωπο και τον κόσμο...

Φρίκη από τη δράση παιδοψυχολόγου
http://news.pathfinder.gr/greece/news/332026.html

ΑΝΤ1

"Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη θα βρεθεί 37χρονος παιδοψυχολόγος ο οποίος ασελγούσε εις βάρος δύο 11χρονων παιδιών, σε κατασκήνωση της ΒΑ Αττικής.

Η ανατριχιαστική υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες γονέων στην Ασφάλεια.

Ο 37χρονος παιδοψυχολόγος συνελήφθη, ενώ παράλληλα, ερευνάται από την αστυνομία η δράση του και σε ίδρυμα για ορφανά παιδιά στο Μαρούσι.

Για θλιβερό περιστατικό έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ για το θέμα. Ο κ. Μπεχράκης τόνισε ότι ο δήμος θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα φροντίσει να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης".

Γιατί έχω βάλει αυτή την είδηση εδώ; Έχω μήπως τίποτα κατά των παιδοψυχολόγων, των ψυχολόγων ή των επιστημόνων γενικότερα; Μήπως δεν θέλω οι άνθρωποι να μορφώνονται και να σπουδάζουν;

Όχι ασφαλώς, γιατί τότε κι εγώ δεν θα σπούδαζα τίποτα. Θέλω απλά να τονίσω ότι η γνώση σε τίποτα δεν ωφελεί τον άνθρωπο, όταν αυτός κατέχεται από πάθη και δρα σύμφωνα μ' αυτά που του υπαγορεύουν τα πάθη του. Μπορούμε να εμπιστευθούμε παιδιά σ' έναν άνθρωπο που δεν είναι μορφωμένος, αλλά ξέρουμε ότι θα τα αντιμετωπίσει με σεβασμό. Σε έναν άνθρωπο που είναι μορφωμένος αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει τα παιδιά για να κάνει το όποιο κέφι του ΔΕΝ μπορούμε.

2 Comments:

  • At Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2006, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said…

    Kαι να φανταστεις τι γινεται σε σχολεια,ορφανοτροφεια,ιδρυματα,γυμναστηρια κτλ...

     
  • At Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2006, Blogger expaganus said…

    Όπως το λες πρεζα tv, οι χώροι αυτοί είναι χώροι δράσης παιδεραστών, αφού εκεί υπάρχουν πολλά μαζεμένα υποψήφια θύματα. Μέχρι και στην αρχαία Αθήνα, όπου η παιδεραστία ήταν ανεκτή στην κοινωνία και επιθυμητή από τους γονείς υπό προϋποθέσεις, υπήρχε νόμος που έλεγε "Oι διδάσκαλοι να μην ανοίγουν τα σχολεία πρίν ανατείλει ο ήλιος και να τα κλείνουν πριν από την δύση του. Nα μην επιτρέπεται σε όσους έχουν μεγαλύτερη ηλικία από τα παιδιά να εισέρχονται στα σχολεία, όταν υπάρχουν μέσα παιδιά, εκτός αν πρόκειται για τον υιό, τον αδελφό 'ή τον γαμπρό του διδασκάλου. Eάν κάποιος παραβεί αυτή την απαγόρευση και εισέλθει στο σχολείο, θα τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Eπίσης οι επί κεφαλής της παλαίστρας να μην επιτρέπουν, επ' ουδενί λόγο, σε κανέναν ενήλικο να κάθεται μαζί με τα παιδιά στις Eορτές του Eρμή. Eάν κάτι τέτοιο συμβεί ο επί κεφαλής της παλαίστρας είναι ένοχος παραβάσεως του νόμου περί διαφθοράς των ελευθέρων παίδων". Ο νόμος σημαίνει πολύ απλά ότι κάποιοι έκαναν όλα αυτά που απαγορεύει, και η κατάσταση είχε γίνει τόσο αφόρητη ώστε η Πολιτεία έπρεπε να επέμβει.
    Πριν από αρκετά χρόνια, που πήγαινα δημοτικό σαν παιδί κι εγώ, σε κάποιο δημοτικό κοντινό με το δικό μου υπήρχε ένας διευθυντής που χάιδευε τα κοριτσάκια στα οπίσθια και τη γύρω περιοχή όταν ανέβαιναν στην έδρα για να του δώσουν το τετράδιό τους κτλ. Αυτό δεν το ήξερε σχεδόν κανείς, εκτός από τα κοριτσάκια, και ο τύπος είχε φήμη καλού εκπαιδευτικού. Σε κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και αντικαταστάθηκε από άλλον. Οι φήμες έλεγαν ότι κάποιο κοριτσάκι είπε στους γονείς του για τα χάδια αυτά και ακολούθησε καταγγελία και έρευνα.
    Για να επανέλθω στο αρχικό μου θέμα, και ο διευθυντής του δημοτικού μορφωμένος άνθρωπος ήταν. Η μόρφωση δεν είναι εγγύηση ότι κάποιος δεν θα είναι διεστραμμένος. Εάν γυμνάζουμε μόνο το μυαλό του ανθρώπου και όχι την καρδιά και την ψυχή του, τέτοια προβλήματα θα παραμένουν.

     

Δημοσίευση σχολίου

<< Home