Somewhere Between the Sacred Silence and Sleep - Πολλοί το διαβάζουν, λίγοι το σχολιάζουν

(... δηλ., "Κάπου ανάμεσα στην ιερή σιωπή και τον ύπνο" (στίχος από το τραγούδι "Toxicity" των System of a Down). Στο blog του Expaganus, επιτρέπονται τα σεντόνια (ο μπλογκ-νοικοκύρης είναι σεσημασμένος σεντονάς). ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα κακά λόγια, τα οποία θα λογοκρίνω με _ και * αν εμφανιστούν.

Σάββατο, Ιουλίου 29, 2006

Ένας παράξενος εφιάλτης

***ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ *http://expaganus.wordpress.com*, ΣΤΟ ΠΟΣΤ "Ένας παράξενος εφιάλτης".

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ πρέπει να σας πω ότι όλα άρχισαν πολύ κανονικά. Μπήκα στο blog του Τάκη Καμπύλη http://enstaseis.blogspot.com/2006/07/h-ae.html#comments όπου είχε ένα άρθρο με τίτλο "Η επέλαση της Εκκλησίας Α.Ε". Διάβασα το άρθρο και τα σχόλια - θάβουν τη ΜΚΟ της Εκκλησίας, την "Αλληλεγγύη" - κι έγραψα κι εγώ:

  • "Η... επέλαση της Εκκλησίας; Τι λε ρε παιδί μου... Ν' αρχίσω να φοβάμαι δηλαδή; Θα μεταφέρω εδώ αγαπημένη μου ατάκα από άλλο blog, (http://bigfatopinion.blogspot.com) και ο νοών νοείτω: "προοδευτικός θα πει να φοβάσαι ότι θα γίνεις Ιράν, ενώ γίνεσαι Χιροσίμα". Ευχαριστώ."

Μετά από αυτό βγαίνει ένας ανώνυμος και μου τη λέει:

  • "Εxpaganus να μην (αρχίσεις) να φοβάσαι γιατί μέχρι να πάρεις μπροστά να καταλάβεις και να φοβηθείς πραγματικά.....δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις θα έχουμε γίνει παπαδιστάν.
  • Είναι κι η ζωή μικρή..... Δεν πειράζει, κοιμήσου, φοβούνται κάποιοι αλλοι.....!"

Ανησύχησα λοιπόν, και του έγραψα:

  • Μ' αυτά που μου λες Ανώνυμε θα με πιάσει τρόμος και θα δω στο μακάριο ύπνο μου κανέναν εφιάλτη, ότι με κυνηγάει ο Χριστόδουλος κι άλλοι παπάδες με λάβαρα και θυμιατά!
  • Σκέφτομαι πάντως ότι αν δεν είχα κάποιους ηθικούς ενδοιασμούς, δεν θα είχα πρόβλημα να με πληρώνουν για να φοβάμαι το "παπαδιστάν", όπως επίσης τους μεγαλοπόδαρους, τα UFO και τα ντέρος, που όπως λένε κάποιοι, κατοικούν εκεί κοντά στον Παγασητικό. Επίσης δεν θα είχα πρόβλημα να γράφω και άρθρα για να τρομάζω κι άλλους μ' αυτά.
  • Την αγαπημένη μου ατάκα την είπα ήδη, δεν την επαναλαμβάνω. Πάω να κοιμηθώ - είναι κι η ζωή μικρή..."

Αυτά τα ειρωνικά έγραφα το τέρας και δεν μπορούσα να φανταστώ τη συνέχεια, που ήρθε όταν έπεσα για ύπνο.

Ένα μυστήριο πράγμα... Κοιμήθηκα και δεν ονειρεύτηκα παπάδες να με κυνηγούν στο παπαδιστάν, την Αλληλεγγύη να κάνει τρελές αρπαχτές κ.α. Ονειρεύτηκα κάτι παράξενα πράγματα, θριλερικά, μ' ένα κτίριο που λεγόταν νομίζω Μέγαρο Μουσικής. Και άλλα θρίλερ είδα, που ευτυχώς όμως δεν συνέβαιναν στη γλυκειά μας πατρίδα αλλά σ' ένα άλλο κράτος που λεγόταν Λαμπρακιστάν. Το μόνο καλό πράγμα στο Λαμπρακιστάν είναι ότι εκεί ανθούσε η φαιδρά πορτοκαλέα, οι φαιδροί φόβοι και οι φαιδροί κονδυλοφόροι, που φύτρωναν κυρίως στον κήπο της Στοάς και τα πότιζε ένας καλός και καλλιεργημένος ηλικιωμένος κύριος.
Τώρα που ξύπνησα κι αναπολώ το όνειρο, το βρίσκω πιο εφιαλτικό απ' ότι όταν το έβλεπα. Λέω αυτή τη φορά να ονειρευτώ παπάδες, ΜΚΟ και τέτοια.

Γιατί είμαι τόσο ειρωνικός; Όταν από τις 201 ΜΚΟ που έχουν καταγραφεί (περισσότερες απ' ότι στη... Γαλλία - οι γνωρίζοντες την πληθυσμιακή μας διαφορά σίγουρα θα χαμογελούν), οι 57 δεν ενημέρωσαν για τη δραστηριότητά τους μετά από 5 συνεχή τηλεφωνήματα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, βλ. http://www.agp.gr/agp/files/NEOLAIA-IAP-MKO6755.doc) ενώ άλλες ήταν σε "μεταβατική" κατάσταση για την εκλογή νέου Δ.Σ και άλλες ήταν απλά ανενεργές... και όταν από τις οργανώσεις που απάντησαν, υπάρχουν μερικές οι οποίες δεν είχαν ουσιαστικές δραστηριότητες στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου, που μεσολάβησε από την συμπλήρωση του αρχικού ερωτηματολογίου... και παρόλα αυτά κάτι homo proodeuticous το μόνο που βλέπουν είναι "επέλαση της Εκκλησίας Α.Ε", κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανίας... Ειδικά όταν κάτω από τέτοια άρθρα δημοσιεύονται σχόλια όπως

  • "Θλιβερό αυτό που γίνεται στο Λίβανο, αλλά μεγαλύτερη βλάβη κάνουν στη χώρα τα ρασοφόρα βαμπίρ που απο τον καιρό της Οθωμανικής Κατοχής απομύζησαν κάθε ικμάδα αυτού του έρμου έθνους",
  • "Να δημευθεί ΟΛΗ η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία",
  • "Το κακο κομματι του εαυτου μου τον αγαπαει τον Χουντοδουλο. Ειναι φως φαναρι οτι ειναι οργανο του Σατανα με μοναδικο σκοπο την καταστροφη της Εκκλησιας. Αμα συνεχισει ετσι καλα, σε κανα 10 χρονια θα τις εχουμε γκρεμισει τις εκκλησιες. Θα μας κοστισει κατι βεβαια, αλλα δε γαμ__ται",
τότε είναι φανερό ότι υπάρχει εγκεφαλική βλάβη... Είναι θλιβερό ότι κάποιοι, από το μένος που τρέφουν κατά της Εκκλησίας, ψάχνουν διαρκώς να βρουν γωνία στο δεκάρικο. Λες και κανείς άλλος δεν κάνει σκάνδαλα σ' αυτή τη χώρα, κανείς άλλος δεν τρώει λεφτά, δεν υπάρχει αλλού διαφθορά και κακοδιαχείρηση, αλλά όλα τα κακά ξεκινούν από την Εκκλησία, λες και Αυτή είναι το κουτί της Πανδώρας... Λες και τίποτ' άλλο δεν κάνει η Εκκλησία παρά πράγματα κακά! Όλα αυτά ξεκινούν συνήθως από προσωπικούς λόγους για τους οποίους μας φταίει η Εκκλησία, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Δεν διαφωνώ, ότι πρέπει να κολάζονται ποινικά όποιοι ευθύνονται για σκάνδαλα είτε οικονομικά είτε της όποιας φύσης, μέσα στο χώρο της ορατής Εκκλησίας. Άλλο όμως αυτό, κι άλλο στο θέμα "Εκκλησία" να συμπεριφερόμαστε σαν μύγες, που πετούν εδώ κι εκεί περιφρονώντας όλα τα ωραία λουλούδια, και μόλις βρουν ένα περίττωμα που τους ικανοποιεί να φωνάζουν "μα μόνο σκ... βρίσκουμε εδώ μέσα". Αυτό δείχνει ότι μάλλον μόνο για σκ... ψάχνουμε, για λόγους που μόνον ο Θεός γνωρίζει σε βάθος... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Από την άλλη, όταν ενώ ψάχνουμε για σκ... στην Εκκλησία, υπηρετούμε εξουσιόπληκτους/διαπλεκόμενους κ.τ.λ. εκδοτικούς οργανισμούς, και την κάνουμε μόκο για τα όσα σκάνδαλα σχετίζονται μ' αυτούς εδώ και δεκαετίες, τότε τα σάπια πράγματα στο βασίλειο της Δανίας είναι μάλλον αρκετά.