Somewhere Between the Sacred Silence and Sleep - Πολλοί το διαβάζουν, λίγοι το σχολιάζουν

(... δηλ., "Κάπου ανάμεσα στην ιερή σιωπή και τον ύπνο" (στίχος από το τραγούδι "Toxicity" των System of a Down). Στο blog του Expaganus, επιτρέπονται τα σεντόνια (ο μπλογκ-νοικοκύρης είναι σεσημασμένος σεντονάς). ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα κακά λόγια, τα οποία θα λογοκρίνω με _ και * αν εμφανιστούν.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 23, 2007

Τα "καλά παιδιά" της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

***ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ *http://expaganus.wordpress.com*, ΣΤΟ ΠΟΣΤ "Τα 'καλά παιδιά' της Βρετανικής Αυτοκρατορίας"

Αυτό το καλό παιδί ο Φίλιπ Πούλμαν, που έγραψε την αντιθεϊκή τριλογία "His Dark Materials", ένα μέρος της οποίας αποτελεί τη βάση για την "παιδική ταινία" "Το αστέρι του Βορρά", είναι παρακαλώ Knight Grand Cross (GBE), μεγαλόσταυρος ιππότης. Έχει δηλ. τον υψηλότερο βαθμό που μπορεί να πάρει άνδρας στο τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire). Ο αντίστοιχος βαθμός για τις γυναίκες είναι Dame Grand Cross.
Μαντέψτε ποια άλλη είναι μέλος του τάγματος, με το μικρότερο όμως βαθμό του Officer (OBE); Σωστά. Η J. K. Rowling, η συγγραφέας του Χάρρυ Πόττερ...
Δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Pullman και http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_British_Empire
http://en.wikipedia.org/wiki/J._K._Rowling

Το τάγμα αυτό ιδρύθηκε στη (μασονοκρατούμενη) Αγγλία το 1917 από τον βασιλιά Γεώργιο κι έχει ως μότο το "για το Θεό και την Αυτοκρατορία". Τι να υποθέσουμε, ότι όποιος φέρνει φήμη και λεφτά στην "Αυτοκρατορία", όπως ο Πούλμαν και η Ρόουλινγκ, είναι κατάλληλος υποψήφιος, ή ότι ο "Θεός" του τάγματος δεν είναι ο Θεός των Χριστιανών αλλά κάποιος που τον εξυπηρετούν τα γραφόμενα των δύο φωστήρων συγγραφέων;

Φοβάμαι ότι και τα δύο ισχύουν...

Για να πάρετε μια ιδέα του τι εστί Φίλιπ Πούλμαν, ορίστε μερικές δηλώσεις του: «Είμαι από την πλευρά του διαβόλου… Είμαι άθεος. «Ο Θεός είναι ήδη πεθαμένος». «Δεν πιστεύω στο Θεό… Πιστεύω σε ό,τι λέει το βιβλίο» (Σ. Expaganus: το δικό του βιβλίο εννοεί ο άνθρωπος). «Προσπαθώ να υποσκάψω τα θεμέλια της χριστιανικής πίστης».

Και κάτι σχετικό για τα πονήματα του Πούλμαν, στα οποία προπαγανδίζει τις ιδέες του και τα οποία καλούμαστε να δούμε ως... χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά μέσα στα Χριστούγεννα:
http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=767

Άντε, και καλά Χριστούγεννα αναγνώστες!

Ετικέτες , , ,

8 Comments:

  • At Κυριακή, Δεκεμβρίου 23, 2007, Blogger pam said…

    Είναι πάντως ειλικρινής ο κύριος.

    Θέλει να υποσκάψει τα θεμέλια, ο ξεθεμελιωτής της δεκάρας...

    www.manitaritoubounou.wordpress.com

     
  • At Κυριακή, Μαρτίου 09, 2008, Blogger Suspect said…

    χμμμ

    τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτη τη ζωη

    ριξε μια ματια εδω αδερφε:

    http://suspect-enjoys-the-silence.
    blogspot.com/2008/02/golden-compass.html

     
  • At Τρίτη, Μαρτίου 11, 2008, Blogger expaganus said…

    *Της δεκάρας μπορεί να είναι φίλε ΠΑΜ, αλλά λίγο αυτός της δεκάρας από δω, λίγο ένας της πεντάρας από κει, όλο και κάποιον κοροϊδεύουν... Βέβαια για να ξεθεμελιώσουν την ίδια την Εκκλησία, εδώ δεν τα κατάφερε το αφεντικό τους τόσους αιώνες... Τι να κάνουν οι ταλαίπωροι...

    *Πράγματι ήταν μεγάλη μπούρδα φίλε suspect. Μα την αλήθεια προσπάθησα σκληρά να τη δω, γιατί από τις πρώτες σκηνές η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως ζοφερή. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να κατεβάζεις ταινίες σε torrents πριν πας κι ακουμπήσεις τα ωραία σου λεφτά στο ταμείο! Try before you buy!

     
  • At Σάββατο, Μαΐου 10, 2008, Blogger Greek Dute said…

    Δεν μπορει η ορθοδοξια να σταθει χωρις συνομωσιολογια.
    Αμα δεν υπαρχουν οι κακοι η ορθοδοξια θα απαξιωθει.
    Γι αυτοι και δημιουργειτε σκοτεινους εχθρους με τη φαντασια σας.
    Φυσικα και το Ηνωμένο βασίλειο δεν βραβευει με θρησκευτικα κριτηρια.
    Μιας και η μεγαλη βρετανια σημερα δεν εχει θρησκεια στο συντάγμα της.
    Σε αντιθεση με την θεοκρατική χώρα μας.

     
  • At Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008, Blogger expaganus said…

    Αγαπητέ x-airetike, η βλακώδης και φανατική εχθρότητα που τρέφει ο εν λόγω συγγραφέας προς το Χριστιανισμό, καθώς και η διαφήμιση που κάνουν με την έτερη συγγραφέα στο σατανισμό και αποκρυφισμό, δεν είναι ούτε φανταστική ούτε "συνωμοσιολογική". Οι άνθρωποι - ειδικά ο της τριλογίας - δεν κρύβουν την απέχθειά τους προς τον Χριστιανισμό, αντιθέτως τη διαφημίζουν.
    Προσωπικά δεν διατύπωσα τη θέση ότι το τάγμα θα έπρεπε να "μπλοκάρει" καθετί που είναι αντίθετο με τον Χριστιανισμό. Το θέμα είναι όμως, με ποιον τρόπο αντιτίθεται κανείς. Θα πρέπει δηλ. να επιβραβεύσουμε το φανατισμό και την προσπάθεια ενστάλλαξης περιφρόνησης και μίσους προς μια συγκεκριμένη θρησκεία στις παιδικές ψυχές, μόνο και μόνο επειδή κάποια βιβλία πουλάνε;
    Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί ασφαλώς να βραβεύει με οικονομικά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το φανατισμό των εν λόγω συγγραφέων και την πλύση εγκεφάλου που θέλουν να ασκήσουν στα παιδιά. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι είναι δούλοι του Μαμωνά και ότι η δεοντολογία δεν τους απασχολεί. Μπορεί να σημαίνει ασφαλώς και ότι μοιράζονται την ίδια απέχθεια, και αυτό δεν μπορείς να το αποκλείσεις.
    Όσο για την Ορθοδοξία, δεν έχει ανάγκη από εχθρούς. Μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει ραγδαία αύξηση πιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

     
  • At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008, Blogger Hera said…

    Η ίδια "Βρετανική Αυτοκρατορία" και η μασονία της ίσως βρίσκεται πίσω από τον Λώρενς Γκάρτνερ και το βιβλίο του "Μαγδαληνή". Κατ' αυτόν οι...απόγονοι του Χριστού κατέληξαν όλοι στη Δύση,από αυτούς κατάγονται οι Γάλλοι βασιλείς (Μεροβίγγειοι) η ίδια η Μαγδαληνή πέθανε στην Αίξ εν Προβάνς, η Αγία Ελένη είναι Βρετανίδα, Η Μαγδαληνή μύρωσε τον Κύριο επειδή ήταν σύζυγός της 9το μύρωμα γινόταν από την νύφη στον γαμπρό 2 φορές, μία πριν το γάμο και μία μετά την ταφή, Εκείος μετά την ανάσταση της είπε "μη μου άπτου" διότι ήταν έγκυος,Ο Σίμων ο Κυρηναίος σχεδίασε το θέατρο της Σταύρωσης, όπου καρφιά δεν υπήρχαν, οι άλλοι έβλεπαν από μακριά. Το όξος και η χολή, ήταν δηλητήριο που προξενεί κώμα, και τα υπόλοιπα διευθετήθηκαν μέσα στους θαλάμους του τάφου, που ήταν ένας κεντρικός και δύο πλαινοί, όπου στον ένα πλαινό θάλαμο τάφηκε ο εσταυρωμένος Ιούδας και στον άλλον έμεινε ο Κυρηναίος.Λίγα παραδείγματα αναφέρω εδώ, για να καταλάβετε. Ο συγγραφέας είναι μασώνος, αυτό φαίνεται εύκολα από τα γραφόμενά του. Και καλά, αφού πίστευαν ότι ο Χριστός ήταν ένας απλός άνθρωπος, όπως όλοι, γιατί τόσος σεβασμός στην "γενιά" Του; Γιατί να τόχουν καμάρι οι βασιλείς εκείνοι; Για το βασιλικό αξίωμα; Μα, τόσοι και τόσοι βασιλιάδες υπήρξαν από τα πανάρχαια χρόνια, ο Ιησούς Χριστός τους μάρανε; Και αν είναι έτσι, γιατί η Μαγδαληνή να είναι αγία; Τι παραπάνω είχε δηλαδή, εφόσον και ο υποτιθέμενος σύντροφός της ήταν ένας απλός άνθρωπος, με βασιλικό αίμα μεν, πλήν μεγάλος απατεώνας, τη στιγμή που προσποιήθηκε θάνατο και ανάσταση και έκανε στημένα θαύματα.
    Σε όλα αυτά δεν πρέπει να σιωπά κανείς, αλλά ούτε και να συμπεριφέρεται με φανατισμό νεοφώτιστου που δηλώνει εμπάθεια και ανασφάλεια.
    Λέγεται ότι γιγαντοπολυεθνικές διοχεταύουν τα κέρδη τους σε επιχειρήσεις απο-θρησκειοποίησης και αποεθνικοποίησης των ορθοδόξων χωρών, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Από όλα τα μέτωπα. προσοχή, ο καθένας μας μπορεί να πέσει θύμα.
    Όπου σιωπά η εκκλησία είναι συνένοχη. Ο κόσμος περιμένει ενημέρωση. Όχι φανατικές εμμονές εν είδει νεοφωτίστων, αλλά νηφάλια προσέγγιση και πληροφόρηση.

     
  • At Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008, Blogger expaganus said…

    *hera
    Αυτό το βιβλίο δεν το είχα υπόψη μου, ευχαριστώ για την ενημέρωση. Μια δόση από τις ίδιες βλακείες γράφει κι αυτός...

     
  • At Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008, Anonymous Ανώνυμος said…

    Και πως ξερεις Hera οτι πισω απο αυτο το βιβλιο κρυβονται "οι κακοι μασωνοι", ησουν εκει oταν γραφτικε;
    Το εμαθες απο καποιον urban legend;
    Στο ειπε καποιος παπας και το δεχτηκες ακριτα;
    Βρηκα ενα blog που τα λεει ωραια μιας και μιλατε οικονομοπολιτικα.
    Για το τι παιζει με την ορθοδοξια απο οικονομικης αποψης
    γιατι αυτο ειναι το ολο θεμα.
    its all about money
    http://blasphemiadiabolica.blogspot.c

     

Δημοσίευση σχολίου

<< Home